Mintun juhlakampausarkisto

Tälle sivulle on kerätty (lähes) kaikki tekemäni juhlakampaukset. Osan kuvat ovat aika huonoja, koska olen unohtanut ottaa kuvat ennen itse juhlia (ja huonoa valoa). Muistakaamme aina, että kunnon juhlakampaus viimeistelee asun!

Klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi.

Kuva25.jpg Kuva26.jpg
Tässä perus lenkkikampaus. Yksi lenkki tosin isompi. Ekoja mun lenkkitekeleitä. Koetin isoilla lenkeillä saada aikaan muhkeutta.Ja lenkkien eri koot selittyvät sillä, että olin vielä ihan amatööri...

Kuva040.jpg
"Preerian ruusu" eli korkkiruuvikiharoita nostettuna ylös. Kasvoja reunustaa muutama kihara. Jos hius on yhtään liukas, pitää tukkaan laittaa tarpeeksi tököttiä, että kihara kestää. Tämä kampaus toimi korsetin kanssa kuin junan vessa. Neiti oli helppo kuvitella nojailemaan pianoon jossain Kaliforniassa kultakuumeen aikaan.

Kuva041.jpg Kuva042.jpg
Ensimmäinen lettiyritelmä. Letit ovat vaikeita tehdä ja näissäkin kesti ihmeen kauan. "Kruunu" ja kasi eivät ole tavallisia lettejä vaan eräänlaisia punoksia. Lenkit on letitetty kolmella osiolla. Vapaana olevat takahiukset olivat aluksi loivilla, isoilla kiharoilla, mutta menivät suoristumaan. :( Kuten edellisen kuvan yhteydessä sanoin: tarpeeksi tököttejä!

Kuva044.jpg Kuva045.jpg Kuva046.jpg
Lenkkikampauksiin voi lisätä kukkasia, helmiä tai koristenauhaa. Tässä kampauksessa kukahärvä. Kukat ovat hyvä pelastus silloinkin, jos tuka meinaa loppua "kesken". Tässä kukan laitto oli suunniteltua. Tosin ikinä kampausta tehdessä ei voi tietää, mihin kohtaan kukka lopulta haluaa asettua.

Kuva048.jpg
Omaa päätä koristaa iso kukka. Itse nuttura ei kuvakulmasta näy, mutta se on sileä perusnuttura. Hain lookilla flamenco-henkeä. :)

P2280002.JPG
Tässä myös peruslenkkikampaus kohtalaisen lyhyeeseen tukkaan. Tässä vaiheessa en osannut vielä tupeerata paljoa. Mutta tämä tukkaoli hauska, koska siinä oli villit värit.

PB100122.JPG
Taas itselle tehty tukka. Tässä tavallinen lenkkijuttu. Sori huono kuva. EN tajunnut ottaa sitä kotona hyvässä valossa.

PC060169.JPG PC060170.JPG
Elämäni suurin saavutus tukka-alalla eli kampaus linnan juhliin! \o/
Tukkaa oli käytettäväksi paljon, siksi muhku lopputulos. Pikantin lisän kampaukseen toivat puvun värinen nauha ja pikkukukkaset. Mä olisin halunnut tehdä jotain, mikä päätyy lehteen, mutta tilaaja halusi rauhallisen niskanutturan. :) (Neiti pääsi kyllä toiseen iltapäivälehteen, mutta kuva oli, pahus vie, edestä :D)

Kuva023.jpg Kuva024.jpg Kuva025.jpg Kuva026.jpg
Taas yksi lenkkikampaus. Kivan muhkusti onnistunut ja aavistuksen pienemmillä lenkeillä. Kampaus alkaa ylhäältä, koska otsatukka piti saada pois otsalta.

Kuva032.jpg Kuva033.jpg
Taas itselle väsätty yksinkertainen sileä nuttura. Tykkään kamalasti laittaa tavaraa tukkaan koristeeksi. Tässä helmikoristeinen solki. Mulla oli tässä vaiheessa aika lyhyt tukka ja voin tunnustaa, että puolet tuosta nutturasta on muovia henkkamaukalta... :) Lisäkkeet (eli marsut) toimivat hyvin kampausten täytteinä. Auki ollessa niistä huomaa, etteivät ne ole oikeaa hiusta.

Kuva49.jpg Kuva50.jpg Kuva51.jpg Kuva52.jpg
Toinen kiharakampaus. Tällä kertaa lyhyempän tukkaan. Ja nyt on tököttiä! :)

Kuva124.jpg Kuva125.jpg Kuva126.jpg
Avec kutsui kampausta avaruusprinsessaksi. Matkin aiemmin itselleni tekemää kampausta ja hyvä tuli. Ja tällä kerralla kaikki tukka on omaa.

Kuva141.jpg Kuva142.jpg
Tämän kampauksen kanssa laitettiin ihan oikea vintage-puku, ja kampauksella sekä nauhalla haettiinkin 60-luvun tunnelmaa.

Kuva143.jpg Kuva144.jpg
Tämä tukka ei saanut olla söpö vaan glamööri. Onnistu yllättävän hyvin. Tukka ei todellakaan ollut pitkä, suunnilleen olkapäille. Eli tässä vaiheessa olen jo oppinut tupeeraamaan. Tupeeraus on parhautta! Päälimmäisellä lenkillä peitettiin pinnejä. Kukka olisi toiminut myös.

Kuva196.jpg Kuva197.jpg
Kiekurakampaus. Otsatukka piti saada piiloon ja aloin peittää pinnejä kiekuroilla. Hörselö kruunasi kampauksen. Vaikka olenkin tumman tukan fani (wonder why...), niin pakko myöntää, että musta koriste blondissa kampauksessa on vaan parempi efekti kuin valkoinen tummassa. Ja musta on aina dramaattisempaa kuin valkoinen. Valkoiset koristeet ovat vähän nössöjä.

Kuva198.jpg
Melkoisen perus sileä nuttura. Koru antaa vähän särmää. Ja tässä taas hyvä todiste siitä, kuinka musta koriste luo draaman tuntua. Tukka oli muuten todlla lyhyt ja se on ankaralla tupeerauksella saatu isoksi nutturaksi.

Kuva199.jpg Kuva200.jpg
Kiharairokeesi. Söpö mutta sopivasti rok. Eli kantajansa kaltainen. :)

Kuva202.jpg Kuva203.jpg Kuva204.jpg
Banaaninutturasta sovellettu lenkkikampaus. Hauenleuka on samanvärinen kuin puvun yläosa. Banaani on kamalan kätevä pohja kampaukselle, jos kampaus halutaan ylös eikä niskaan.

IMG_3414.jpg IMG_3415.jpg
Osittain kiinnitettyjä isoja kiharoita. Musta koriste pääsee taas oikeuksiinsa vaaleassa tukassa. Tää on mun yksi henkilökohtaisia suosikkeja. Kukkakin löysi paikkansa todella kivasti ja kaikki vain loksahti paikalleen.

Kuva217.jpg Kuva218.jpg Kuva219.jpg Kuva220.jpg
Tiara ja lenkeiksi kiinnitettyjä kiharoita. Tätä lähdettiin tekemään niin, että tiaran taakse saatiin tarpeeksi tavaraa vaikka tukka oli vain noin olkapäille. Tukkaoli raidoitettu paksusti punaisella. Takaraivolle tulee siten blondista pieni "kaljuefekti". Jos olisin osannut, olisin taiteillut punaiset enemmän sekaisin ja välttänyt blondin laikun.

Kuva221.jpg Kuva222.jpg Kuva223.jpg
Tässä haettiin marilynmaista glamour-lookia. Tämä on yksi lemppareistani ja tätä oli hauska visioida ja tehdä. Tukka on pitkä polkka ja kiharoita on vain koottu niskaan luoden vielä lyhyempi illuusio.

anna1.jpg anna2.jpg
Marilynin kosto. Sama bööna, sama tyyli, mutta uusi lätsä. Tukka on nyt vähän lyhyempi ja kiharat pienempiä. Hatussa oli panta ja se tunkaistiin viimeisenä paikalleen. Koska mukana oli hattu ja neidillä päällään korsetti, oli efekti vähän "halloween-Marilyn", mikä oli hauskaa.

hanna1.jpg hanna2.jpg
Lisää hattuja. Tässä on pidempi tukka ja niskaan on tehty pohjaksi pieni ranskalainen nuttura, josta on ollut helppo ponnistaa kallon toiselle sivulle tekemään lenkkejä. Kaikki hiukset piti kiinnittää pinneillä, koska tästä tukasta suoristuvat kiharat, jotka ovat vapaana.

jenni1.jpg jenni2.jpg
Toinen liukas tukka, jonka kiharat on kiinnitelty pinneillä ja lakattu taputeltavan koviksi. Puku oli yksiolkaiminen ja siksi kampauksesta tehtiin myös epäsymmetrinen. Paino on paljaan olan puolella.

mari1.jpg mari2.jpg
Tämä on varsin perinteinen kiharoista tehty lenkkikampaus, mutta sopi hyvin klassiselle kaunottarelle klassisen puvun kanssa. Ja kukat ovat spessuja. Mustia kukkia vaaleassa tukassa, kappas vaan...

mina1.jpg mina2.jpg
Joskus iskee yllättäen ja täysin pyytämättä hinku lähteä juhlimaan. Silloin voi jättää tukan pesemättä ja tehdä kampauksen mallia "5 minuuttia, 5 pinniä". Ja tässä nähdään, kuinka pahasti tumma tukka (joka toki vapaana hulmutessaan voittaa 6-0) häviää blondille mustan kukan kanssa. Tosin blondille tuo "jätä pesemättä" on käsittääkseni myös haastava asia. :)

morsian1.jpg morsian2.jpg morsian3.jpg
Tässä taannoin oli häät. Ja minä pääsin tekemään hääkampauksen. Jee! Yhtä hieno kokemus kuin linnanjuhlat (koska tokihan se on MUN kokemus, jos MUN tekemä tuka menee linnaan tai naimisiin). Morsian halusi särmää tukkaan, niin perinteisten isojen lenkkien lisäksi tehtiin kalanruotoletti. Kiharalenkit on aseteltu niin, että inkkareilta ostettujen hiusten sinetit eivät näy. :)
Vaikka nuorikko oli toki ihana jo ilman meikkiäkin, niin pistin mukaan yhden kuvan, jossa hän on täydessä tällingissä. Ja vika kuva selittää myös tukkakoristetta: puvussakin oli ruutua ja pääkalloja (klikkaa kuva isommaksi). Sulhanen on vain sika ja pitää kättä melkein rusetissa olevien pääkallojen päällä. Kostoksi rajasin hänet kuvasta pois. :)
kaaso1.jpg kaaso2.jpg
Lupasin tehdä myös kaasolle kampauksen, jos ehdin. Tällaisen baanaaninuttura pohjalle ja sitten lenkkejä -kampauksen osaan tehdä jo noin vartissa. Hyvin ehdittiin (myös syödä aamupalaa).

Tähän väliin tunnustus: tein samoihin häihin vielä yhden kampauksen ja UNOHDIN OTTAA KUVAN!! Ja kun en ole tänne asti yhtään banaania ilman mitään lisähössötystä ennenkään saattanut. (Ja oli ehkä onnistunein ja muhkuin tekemäni banaaninuttura ikinä...)
m0anna.jpg
Tämän kampauksen innoittajana oli Lady Gaga. Kun idea keksittiin, oli minun lisäkseni toinenkin halukas toteuttaja, koska kyllähän tällaista viritelmää pitää päästä tekemään. Aivan hulvattoman hauska kampaus ja nopea tehdä.
m0inga1.jpg n0inga2.jpg
Tässä kampauksessa on ensin tehty möykky niskaan ja sitten on alettu peitellä jälkiä. Tuli ihanan iso mölli ja asiakaskin tykkäsi: Sain tarkat speksit ja tajusin ne oikein. :)
cthulhu1.jpg cthulhu2.jpg
Viime aikoina gagailu on alkanut olla meillä päin kohtalaisen muodikasta. Ja siitähän tämäkin idea sitten lähti. Keskustelimme, että olisi hauskaa laittaa Gaga-tyyliin joku lelu tai muuten outo esine päähän. Ja jos tytöllä on kotona maailman söpöin Cthulhu-beanie, niin onko vaihtoehtoja? Lonkero-teema jatkuu kampauksessa "kreppikiharalonkeroilla". Tämä kampaus ei lähtenyt iltapukujuhliin vaan rennommille sitseille. Siksi se sai olla vähän härö.
IMG_0005.JPG
Häävieraan hiukset. Tämä kampaus oli hieman sukua banaaninutturale. "Sauma" oli vain poikittain eikä pystyssä. Ensin pinnailin edestä ja päältä kevyesti tupeeratut hiukset "puoliponnarille" ja sitten peittelin jälkeni raivoisasti tupeeratuilla niskahiuksilla. Ja koko hoito koristeltiin kukkasella.
IMG_3905.JPG IMG_3906.JPG IMG_3909.JPG IMG_3910.JPG
Siskon karonkkakampaus. Kampaus piti tehdä jo edellisenä iltana, koska sisko lähti aamulla aikaisin Turkuun kuuntelemaan väitöstä. Kampauksesta tehtiin siis mallia kestävä. Otsatukka piti saada jotenkin kiinni, joten tein siskon toiveesta siihen letin. Takaosa on muhkeutettu Osiksen hiuspuuterilla ja koko komeus kruunattiin raivoisalla lakkaamisella. Nutturaa saattoi melkein koputtaa. :)
keiju1.JPG keiju2.JPG
Keijukampaus häävieraalle. On ihanaa tehdä kampauksia, kun tukkaa on ns. riittävästi. Tässä inspiksenä oli tämä kuva. Eli haettiin keijukaismaista lookia. Olin itse todella tyytyväinen kampaukseen, ja sitä oli todella kivaa tehdä. Pistin kuvan ottamisen jälkeen kalanruotolettiin yhden pinnin, jolla naulitsin tuon karanneen hiussuortuvan paikalleen.
20131019_131532.jpg 20131019_131542.jpg
Häävieraan kampaus. Asu oli klassisen tyylikäs, joten haluttiin myös tehdä klassisen tyylikäs ja sileä kampaus. Tämä on yksinkertaisuudessaan toiselle sivulle tehty banaaninuttura, johon jujua tuo etuhiuksista tehty maltillinen heitto ja sivulle koristeeksi kiepautetut latvat. Idea saatiin Tyra banksin kampauksesta.